Til innhold

Telenor inn i det skandinaviske nettverks- og sikkerhetsmarkedet med full tyngde

(Oslo 26. september 2017) Telenor inn i det skandinaviske nettverks- og sikkerhetsmarkedet med full tyngde

Norske Datametrix og svenske Network Services blir i dag til ett selskap med det felles navnet Telenor Inpli. Med dette tar Telenor større grep om bedriftsmarkedet i Norge og Sverige, med mål om å bli den ledende aktøren innen nettverk og sikkerhet.

Telenor inn i det skandinaviske nettverks- og sikkerhetsmarkedet med full tyngde

Norske Datametrix har vært 100 prosent eid av Telenor siden 2008. I 2017 kjøpte Datametrix svenske Network Services. Totalt omsatte de to selskapene for 1,5 MRD i 2017 og går nå til markedet under en felles merkevare for å bli en sterk og slagkraftig aktør i det skandinaviske infrastrukturmarkedet. Eivind Hauglie-Hanssen er CEO i Telenor Inpli som teller over 400 ansatte totalt.

– IT-infrastruktur er samfunnskritisk og blir bare viktigere etterhvert som samfunnet digitaliseres og stadig flere enheter kobles til nett. Det er derfor helt naturlig at vi tar en tydeligere posisjon i dette markedet. At satsningen nå får en tydelig Telenor-merkevare signaliserer at vi har klare ambisjoner i dette markedet, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedriftsmarked og styreleder i Telenor Inpli.

Rendyrker satsningen

Telenor Inpli spisser strategien og rendyrker nå selskapet innen nettverk og sikkerhet.
I tillegg vil selskapet tilby samhandlingsløsninger levert som tjenester.

– Vi fokuserer på våre historiske kjerneområder. Alle virksomheter trenger å bygge en digital grunnmur slik at de både kan digitalisere tjenester og prosesser, og drive forretningsutvikling og innovasjon for fremtidig lønnsomhet, sier CEO Eivind Hauglie-Hanssen i Telenor Inpli.

Bygger skandinavisk organisasjon

– Våre konkurrenter skal merke at vi nå får Telenor i ryggen med full tyngde. Vi bygger en skandinavisk organisasjon med et felles tjenestetilbud og kundebetjening på tvers i Skandinavia. Vi skal være skandinaviske i alt vi gjør, noe som gjør oss godt posisjonert til å være med våre kunder over landegrensene. Vi er store, men fleksible og evner å snu oss rask og møte kundens behov, sier Hauglie-Hanssen.

Kundenær innovasjon for den digitale transformasjon

IT-infrastruktur er selve hovedpulsåren i enhver virksomhet, og er også helt essensiell for å realisere den digitale transformasjonen alle virksomheter må gjennom.  Med innsikt, forståelse for kundens mulighetsrom og solid teknisk kompetanse er Telenor Inpli en proaktiv partner for kundene i denne prosessen, og bistår dem med å utvikle nye digitale tjenester og forretningsmodeller.

– Vår store fordel er solid kompetanse og erfaring, samt at vi kan levere løsninger og tjenester på tvers av gamle skillelinjer mellom operatør og integrator. Vi vil tilby en kommunikasjonsplattform og en sikkerhetsplattform som vil være fundamentet for både sikker daglig drift og fremtidig innovasjon og digitalisering, avslutter Hauglie-Hanssen

For mer informasjon, kontakt

Eivind Hauglie-Hanssen,
CEO, Telenor Inpli,
mobil 982 15 295,
eivind.hauglie-hanssen@datametrix.no

 

Om Telenor Inpli
Telenor Inpli er en av Skandinavias ledende aktører innen nettverk og sikkerhet. Selskapet er et heleid datterselskap av Telenor og er et selvstendig selskap i Telenor-konsernet. I 2017 omsatte selskapene som nå er Telenor Inpli  for 1,5 MRD NOK. Telenor Inpli har over 400 ansatte totalt i Norge og Sverige, hvorav 275 i Norge.  Telenor Inpli har kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Ålesund, Stockholm, Göteborg, Malmö og Singapore.

Teknisk Support

23 03 59 50

Kontakt oss

23 03 59 00