Til innhold
Älmhults kommun

Älmhults kommune tilbyr trådløst nett til alle

Älmhult er ikke bare stedet hvor verdens første IKEA åpnet, det er også en av Sveriges raskest voksende kommuner. I mer enn to tiår har kommunen samarbeidet med Telenor Inpli om å forenkle innbyggernes hverdag gjennom digitalisering. Gratis trådløst internett til alle er ett eksempel. Men det er ikke det eneste.

Sommeren 2015 bestemte Älmhults kommune seg for å satse på et åpent trådløst nettverk for kommunens innbyggere og besøkende. Prosjektet var i tråd med kommunens strategi om å utvikle en mobil, sikker og digital arbeidsplass.

Telenor Inpli fikk oppdraget med å utforme og implementere nettverket med produkter fra HPE/Aruba. Prosjektet innebar et tett samarbeid mellom kommunen og Telenor Inpli.

– Vi har en avtale med Telenor Inpli på produkt- og konsulenttilførsel. Vi har kompetansen i kommunen og gjør mye selv, men når vi trenger spesialkompetanse benytter vi oss av Telenor Inpli, sier Robert Palmqvist, IT-­sjef i Älmhults kommune.

Älmhults kommun

«Vi har en avtale med Telenor Inpli på produkt- og konsulenttilførsel. Vi har kompetansen i kommunen og gjør mye selv, men når vi trenger spesialkompetanse benytter vi oss av Telenor Inpli.» 

 

Robert Palmqvist, IT-­sjef i Älmhults kommune.

Sikkert og enkelt internett til alle

I dag kan både innbyggere og besøkende koble seg opp på det trådløse nettet på skoler og offentlige bygg, samt på Älmhults torg og togstasjon. Innloggingen skjer enkelt via Facebook eller sms. Samtidig som enkelhet er et fokus, er sikkerhet med robuste brannvegger ekstra viktig i et stort og åpent nettverk.

Siden nettet er åpent for alle gir det fordeler både til etablerte og nytilkomne innbyggere i kommunen. En positiv effekt er at utenlandske innbyggere raskt kan få tilgang til digitale språkverktøy, noe som forenkler kommunikasjonen og på sikt integrasjonen.

– Prosjektet har vært veldig fremgangsrikt. Å jobbe med Robert Palmqvist og Älmhults kommune er alltid utfordrende og givende. Deres mål er å levere løsninger i toppklasse til kommunens innbyggere og gjester, og vi er stolte over vårt samarbeid, sier Fredrik Troberg, Account Manager hos Telenor Inpli.

 

Får fremtidens kommune plass i lommen?

Älmhults kommune og Telenor Inpli har flere innovative prosjekt på gang hvor fokus er mobile løsninger. Med Mobile Engagement fra HPE/Aruba finnes det store muligheter for å kunne utnytte geolokalisering og gjøre arbeidsplasser mer fleksible.

– Vi har en idé som vi jobber med sammen med Telenor Inpli. Ideen er basert på Bluetooth-funksjonen i nettet vårt, og løsningen muliggjør at vi på IT kan tilby virksomhetsnyttige funksjoner som posisjonering til eksempelvis bibliotek og hoteller i kommunen, forteller Robert.

Teknisk Support

23 03 59 50

Kontakt oss

23 03 59 00