Til innhold

Fremtidssikrer nettverket for fortsatt vekst

Kjell & Company ekspanderer raskt, og kan nå skryte av over 100 butikker i Sverige og ytterligere 15 i Norge. Da det ble behov for å bygge et kraftigere nettverk, valgte bedriften Telenor Inpli som strategisk partner – en avgjørelse som viste seg å bli svært vellykket.

Nye butikker innebærer flere arbeidsplasser som skal kobles sammen med sentrale IT-systemer. Kompleksiteten økte ytterligere da lageret ble automatisert og gjort mer digitalt. I 2011 ble det tydelig at Kjell & Company hadde vokst ut av sin eksisterende nettverksløsning. Noe måtte gjøres, og det raskt:

– Vi hadde ett enkelt oppsett som vi måtte bytte ut før nettverket havarerte. For å kunne fortsette ekspansjonen trengte vi et skalerbart og driftssikkert nettverk, forteller Martin Knutson, IT-sjef hos Kjell & Company.

«Allerede i løpet av det første møtet vårt med arkitekten la vi hele planen for fremtiden, med klare og tydelige mål. Vi begynte i rett ende, og laget en strategi og en struktur som vi har holdt oss til»

 

Martin Knutson, IT-sjef hos Kjell & Company

Strategisk samarbeid med tydelige mål

For å legge strategien innledet Kjell & Company et samarbeid med Telenor Inpli, og en konsulent fra selskapet kom inn som teknisk arkitekt tidlig i prosjektet.

– Allerede i løpet av det første møtet vårt med arkitekten la vi hele planen for fremtiden, med klare og tydelige mål. Vi begynte i rett ende, og laget en strategi og en struktur som vi har holdt oss til, sier Martin.

Takket være strategiarbeidet, kunne prosjektet i prinsipp gjennomføres uten nedetid. Med butikker og lager som har åpent sju dager i uken året rundt, kan man ikke sette virksomheten på pause. Kundene forventer rask og profesjonell service, uansett om kjøpet skjer på nett eller i fysisk butikk; på en vanlig tirsdag eller Black Friday.

En viktig del var å investere i økt ytelse før det begynte å oppstå flaskehalser. Neste steg var øke sikkerheten med nye brannmurer. Resultatet: Trygg sikkerhet uten redusert ytelse eller funksjonalitet.

 

Teknisk Support

23 03 59 50

Kontakt oss

23 03 59 00