Til innhold
Lunds universitet

Gir tusenvis av studenter kunnskap gjennom økt tilgjengelighet

Historien til Lunds universitet går helt tilbake til 1666. Men for å anses som et av verdens fremste universitet kreves det mer enn en imponerende historie. Med topp moderne teknikk og forskningsanlegg er blikket låst på fremtiden.  

En sikker, stabil og trådløs nettforbindelse er i dag noe både studenter og ansatte tar for gitt. Alt fra direktesendte videoforelesninger til håndtering av sensitive forskningsoppgaver stiller et høyt krav til nettverket.

Siden 2005 har Telenor Inpli levert produkter, tjenester og konsulenter til Lunds universitet.

– Telenor Inpli leverer tjenester etter våre behov og krav. Vi har kompetansen, men har ikke mulighet til å gjøre alt selv, sier Gunnar Knutsson, leveranseansvarlig nett hos LDC. LDC har ansvaret for IT og service på Lunds universitet.

I dag finnes det over 2,500 aksesspunkt på universitetsområdet. For å øke tilgjengeligheten installerer man mer enn tusen nye aksesspunkt – hvert år.

Lunds universitet

«Vi lever i en verden der alt endres, og med en partner som Telenor Inpli kan vi se fremover og føle oss trygge på utviklingen.»

 

Gunnar Knutsson, leveranseansvarlig nett hos LDC

Et internasjonalt universitet

Nettverket brukes ikke bare av de 40,000 studentene og de 7,400 ansatte i Skåne. Lunds universitet har en tydelig internasjonal profil med partneruniversitet i mer enn 70 land.

For å koble alle aktører sammen bruker man et virtuelt nettverk (VPN) som muliggjør fjerntilgang til nettverket. Det gir de rette personene tilgang til nettverket – uavhengig av om de befinner seg på campus eller i et annet land.

 

– Vi ser på hverandre som strategiske partnere

Telenor Inpli er ansvarlig for hele leveransen av det trådløse nettverket, inkludert arkitektur, design og installasjoner, samt prosjektledelse og rådgivning.

– For oss er det viktigste at kunden føler seg trygg fra start til slutt. Vi ser på hverandre som strategiske partnere som driver hverandre fremover, sier Patrik Axelsson, Account Manager hos Telenor Inpli.

Den tekniske løsningen bygger på Airwave fra HPE/ Aruba hvor Lunds universitet enkelt kan ha et overblikk over det trådløse miljøet. LDC hoster Airwave og Telenor Inpli drifter miljø og overvåkning.

– Vi lever i en verden der alt endres, og med en partner som Telenor Inpli kan vi se fremover og føle oss trygge på utviklingen, oppsummerer Gunnar Knutsson.

Teknisk Support

23 03 59 50

Kontakt oss

23 03 59 00